stichting

Al meer dan 11 jaar bekommert Helena van Engelen zich om de allerarmste van Peru. In de heilige Vallei van Cusco geeft zij straat kinderen dagelijks onderwijs, medische zorg en voeding. Via haar stichting “Ninos Del Arco Iris” geeft zij de kinderen en de families een toekomstperspectief, eigenwaarde en levenslust. In de omringende leefgemeentes bereikt zij ook nog eens de behoevende Peruvianen.

Hier wonen ongeveer 40.000 Peruvianen die niet of nauwelijks de Bergen uit komen. Door de zorg van Helena en haar team worden ook zij gevoed met kennis en medische hulp.

plaatje-peru

“Ninos Del Arco Iris” heeft de juiste “Mama’s” kunnen benaderen die voor P’ienca de Andes in gaan om de levensdoeken te zoeken. Deze mama’s creëren vervolgens de nieuwe P’ienca producten in de vorm van tassen, labels, etuis, en kussens. Hierdoor krijgen de doeken een nieuw leven en helpen wij de mama’s in hun leven. “Schoonheid keert terug naar schoonheid”

Het geweldige werk van Helena is beschreven door Inez van oord en Mirjam Bleeker in het boek Mamita. www. mamitahelena.nl